Seleccionar página

Els departaments de Valencià i de Socials ens hem coordinat per posar un llibre de lectura als alumnes de 4t d’ESO anomenat “El pas dels maulets” on es conta la Guerra de Successió Espanyola del segle XVIII que va suposar amb els Decrets de Nova Planta la pèrdua de les llibertats del Regne de València a mans dels Borbons. També hem aprés el perquè del quadre cap avall de Felip V a Xàtiva encara hui i hem conegut la importància que Basset va tenir en la lluita.

maulets1

Ha vingut el seu autor, Pau Tobar, professor d’Història a un institut de València, a contar-nos com se li va ocórrer la idea d’escriure aquest llibre on barreja la història amb la ficció per a enganxar els més joves en el descobriment dels nostres arrels.

Després de fer una introducció històrica, veure els llocs on transcorre la trama (tots reals) i d’explicar-nos les fonts de les que va beure per documentar-se, els alumnes han preguntat aquells dubtes que tenien en ment. En acabar, Pau ens ha signat els llibres amb unes dedicatòries molt especials.

Translate »