Seleccionar página

El dimarts anàrem amb 4t d’ESO a Sagunt. Va ser una visita guiada des dels departaments de Llatí i Socials, així que ens centràrem en la part històrica de la ciutat, sobretot, a l’època romana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Va ser conegut com a Morvedre antigament (“murs vells”). Ja en el segle III a.C. era un punt clau en el comerç marítim. La ciutat va ser assetjada pel general Anníbal en l’any 219 a.C. donat el seu emplaçament estratègic i va ser cremada i destruïda parcialment. En l’any 214 a.C. va passar a ser administrada com municipium (municipalitat romana). Els àrabs van prendre la ciutat en l’any 713 després de Crist. A partir d’aquesta època és quan el topònim Saguntum va canviar a Morbyter. L’any 1239 es va produir la conquesta de la ciutat per En Jaume I el Conqueridor. A principis del s.XX es va desenvolupar una potent indústria siderúrgica al voltant del Port de Sagunt, originant l’actual nucli urbà del Port.

Després d’un repàs per la seua història, anàrem a veure la façana de l’església major, l’antic barri jueu (jueria o call), el teatre romà i pujàrem al castell. En baixar entràrem al Museu Històric de Sagunt (MUHSAG).

Com feia un dia meravellós gaudírem d’un dinar vora mar.

Repetirem.

Translate »